Onderhoud steigerhout

Steigerhout is een duurzaam product en gaat vrij lang mee. Het hout droogt vrij snel. Dit heeft meerdere voordelen: ten eerste kan je er na een regenbuitje al snel weer op zitten en ten tweede heeft het daardoor een redelijk lange levensduur ook zonder behandeling.

Wil je het maximale uit je meubels halen hebben we hier wat tips.

Plaatsing meubel

Zorg ervoor dat je meubel los geplaatst wordt en dat het hout goed aan de lucht kan drogen. Zorg er daarnaast voor dat de poten van je meubel niet op een plek staan waar water zich verzamelt. Zet dan altijd iets onder de poten waardoor de poten niet continu nat zijn. Juist de open kopse kanten van hout zijn de meest kwetsbare delen!

En denk niet: laat ik mijn meubels eens lekker verwennen onder een kuststof zeiltje in de winter: hieronder hoop vocht zich op en dat is vragen om problemen.

Lak, beits, olie?

Wil je je hout extra beschermen? Het allerbelangrijkste is dat je dan altijd kiest voor een vochtregulerend product. Als je dat niet doet kan het vocht, dat altijd via kleine scheurtjes en kiertjes in het hout komt, er niet meer uit en gaat het hout rotten.
Voor buiten zijn er zijn speciale steigerhouten beitsen die vochtregulerend zijn. Ze beschermen het hout en geven het hout een mooie uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in white wash en grey wash.

Voor binnen kan je het beste kiezen voor een olie. Hiermee worden kringen en vlekken voorkomen.

Jouw tips

Heb jij ervaring opgedaan met het beschermen van meubels? Deel deze tips dan met de rest van onze lezers zodat ook zij extra lang van hun mooie meubels kunnen genieten. Namens hen alvast bedankt!